Primul accesoriu find fie ca vrem sa recunoastem sau nu este CUSCA , COLIVIA. in care va creste animalul cu pene, Sunteti deacord cu mine?.
Iar in timp va veti lua din ce in ce mai multe accesori fara sa va dati seama ca faceti acest lucru. Numai ca aceste achizitionari trebuie facute cu cap in cazul unora, acestea trebuie sa fie utile si comfectionate dintrun material durabil deoarece pasarile noastre sunt foarte active si exista pericolul ca acestea cu ciocul lor sa rupa fragmente din aceste accesori si ulterior sa se raneasca (leziuni interne) prin ingerarea acestor fragmente,.
Alte accesori recomandate si tot o date cu o utilitate maxima sunt urmatoarele:
Pentru inceput enumeram acele accesori care din diferite motive lipsesc din cusca , colivie.
- 1.Recipiente de apa si mancare in cazul in care cusca/colivia a fost construita de dumneavoastra sau pur si simplu din fabricatie nu a avut aceste accesori.
- 2.Hinta care pare un accesoriu de o utilitate neansemnata, dar dinpotriva acesta este un accesoriu de o utilitate importanta deoarece acesta creaza o activitate utila in viata papagalului prevenind grave afectiun de sanatate cauzate de lipsa de miscare.
- 3. Barile din lemn sau crengute pe care pasarile papagali dumneavoastra sa steie ,
deoarece majoritatea pasarilor care traiesc in mediul lor natural isi petrec cam tot timpul in copaci stand pe crengute bine alese pe care sa poata sa le cuprinda cu degetele de la picioare , forma acestor degete find adaptata acestei necesitati , "2 degete sunt pozitiunate in spatele labutei pentru o mai buna cuprindere a acestor ramuri de copac", deoarece timpul acordat hraniri si zborului este relativ scurt fata de cel petrecut in copaci trebuie alese cu simt de raspundere aceste bare si crengute, "acestea ar fi indicat sa fie dintrun lemn de esenta moale ( tei , soc , etc ) deoarece papagali din instinctul si nevoia de asi toci ciocul vazand ca lemnul nu este de esenta tare il vor roade incetul cu incetul avand astfel inca o activitate utila in plus.
OBS: barile trebuie sa fie rotunde , iar diametrul acestora trbuie sa fie cuprins 67% cu labutele pasari , papagalului , aceasta este diametrul optim de prindere fara ca pasarea sa sufere din cauza acestuia."Puteti incerca 2-3 crengute cu diametre diferite intre care si una cu diametrul ideal si veti observa pe care o prefera pasarea , papagalul dumneavoastra.
- 4. Oglinda , aceasta este utila im cazul papagalilor singuratici si se foloseste in scopul alungari singuratati acestei pasari. Dar daca va ganditi la pasarea dumneavoastra luatii o pereche.
- 5. Jucarii , acestea sunt folosite ca si in cazul oglinzi , aceasi utilitate sunt = 0.
- 6. Cuibul pentru ouat si cresterea puilor , acesta este folosit in cazul perechilor si are ca scop clocirea de oua si ulterior cresterea puilor , acesta poate fi folosit ca si casa.
Obs: acesta trebuie sa aiba accesul facilitat pentru curatarea acestuia fara a detasa cuibul de colivie.
- 7. Eu o numesc BUGRA aceasta faciliteaza adormirea papagalilor si tot o data linistirea acestora in momentul in care fac scandal , aceasta se intampla in cazul papagalilor socializati si carora li se refuza dreptul de a participa la activitatile din casa , in aceste momente acestia sunt in stare sa te scoata din sarite , dar in acest caz nu trebuie exagerat deoarece trebuie acordat timpul necesar activitatilor zilnice este recomandata seara.
BUGRA este vestimentatia folosita de femeile musulmane care isi acopera fata si corpul cu un material asemanator rochilor purtate de CORTURARI , acest material bine croit dupa cusca si bineinteles dintro singura culoare vine ca turnat pe langa prosopul traditional.
- 8. Ultimul accesoriu pe care eu il consider util ar fi acela pe care toata lumea si-lar dori dar de prea putine ori se gaseste in petshopuri este o simpla bucata de plastic subtire , transparent , usor maleabil si rezistent cu care se inconjoara colivia in partea inferioara dand un aspect placut custi , coliviei dar si in acelas timp avand o utilitate imensa. CARE ?! PE ACEASTA VA LAS EU SA O DESCOPERITI.
joi, 26 noiembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu